afo.gr

Ο ΡΟΝΑΛΝΤΙΝΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΤΡΑΧΑΝΟΠΛΑΓΙΑΣ

ΤΡΑΧΑΝΟΠΛΑΓΙΑ

Καλή χρονιά. Καθόσον, είναι η πρώτη "Υψηλή Τάση" του νέου έτους.

Ευτυχώς, που δεν "είμαι" στήλη σε εφημερίδα. Θα έπρεπε κάθε μέρα να παραδίδω ...αμπελοφιλοσοφίες. Κάτι σαν τις "ειδήσεις του Αυγούστου" ένα πράμα.

ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

Και τι είχαμε το νέο έτος;

  • Ένα κρατίδιο που ψάχνει ακόμα να βρει το όνομα του
  • Έφυγε ο Τζίμης Πανούσης
  • Πλακώθηκαν στο θέατρο για μια ατάκα. Υπάρχουν και αμυχές...
  • Ο Ολυμπιακός πήρε τον ...Μιραλάς!

Ο ΡΟΝΑΛΝΤΙΝΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΤΡΑΧΑΝΟΠΛΑΓΙΑΣ

Ας δούμε το πρώτο:

- Ένα νεότευκτο κρατίδιο επιζητά απεγνωσμένα το συγκεκριμένο όνομα (Μακεδονία), προφανώς για να αποκτήσει οντότητα που -ιστορικά- δεν έχει. Είναι δηλαδή σαν κάποιους πιτσιρικάδες που παίζουν μπάλα στο Ερασιτεχνικό και αρέσκονται να τους αποκαλούν: "Ροναλτίνιο", "Μέσι", "Ρομπέρτο Κάρλος"!

- Οι "μεγάλες δυνάμεις" βολεύονται με τις αξιώσεις του κρατιδίου, διότι η αναταραχή μεταξύ γειτόνων, τους δίνει αίτιο παρουσίας κατά βούληση, στο πέρασμα των χρόνων. 

- Στην ενδοχώρα, το θέμα προσφέρεται για κορώνες που είναι αρεστές σε μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων.

ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Προσέξτε τώρα δύο σοβαρά λάθη που γίνονται στην ενδοχώρα τα τελευταία 30 χρόνια, από όσους έχουν δημόσιο βήμα, είτε έχουν κάποιο αξίωμα, είτε όχι:

1. Προσδιορίζουν το πρόβλημα ως "Μακεδονικό" ενώ πρόκειται για πρόβλημα "Σκοπιανό". Δηλαδή με την εκφορά του λόγου τους, έχουν μεταφέρει το πρόβλημα "εντός Ελλάδας", ενώ το πρόβλημα είναι ...λίγο πιο βόρεια!

2. Ένα από τα συνθήματα που ακούσαμε και θα ακούσουμε, είναι και το: "Η Μακεδονία είναι Ελληνική". Από μόνο του όμως το σύνθημα, "ανοίγει την κουβέντα" για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας!

Το θέμα μας δεν είναι το "εάν η Μακεδονία είναι Ελληνική". Αυτό ...έχει ξεκαθαρίσει εδώ και μερικές χιλιάδες χρόνια. Το θέμα μας είναι, εάν τα Σκόπια έχουν το έρεισμα να ζητούν τον προσδιορισμό τους ως "Μακεδονία". Αυτό "φαίνεται" ότι είναι απολύτως αυθαίρετο

ΝΙΜΙΤΣ

Δύσκολο θέμα, αλλά δε θα το λύσω 'γω. Θέλω να βλέπω τον Μάθιου Νίμιτς να ταλαιπωριέται...!

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ...ΠΟΙΝΤ ΣΥΣΤΕΜ

Εκατοντάδες είναι οι αγρότες που σχεδιάζουν την ένταξή τους στα "Σχέδια Βελτίωσης". Πολλοί από αυτούς δεν μπήκαν ακόμα στη διαδικασία να "μετρήσουν" την βαθμολογία τους και θα ...μείνουν με τον προγραμματισμό!

Για να μη λες μετά, ότι δε στο είπα...  

NET METERING

Και επειδή υπάρχει σύγχιση ακόμα, παρά το γεγονός ότι το έχουμε επισημάνει δεκάδες φορές:

  • Το "Σχέδιο Βελτίωσης" για το net metering είναι διαφορετικό και με άλλες -πιο βατές- προϋποθέσεις.

ΕΦΚΑΚΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ...ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Τον επαναπροσδιορισμό των ασφαλιστικών εισφορών, ανακοίνωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ο υφυπουργός Εργασίας  Τάσος Πετρόπουλος. Είναι κάτι που το περιμένουν χιλιάδες αγρότες...

Και είπε, ότι αυτό θα γίνει -εν τοις πράγμασι- τον Μάρτιο.

Δηλαδή, ότι γράφει το "ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ" του afo.gr εδώ και 5 μήνες!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Μεγάλο το ενδιαφέρον για την ενημερωτική συγκέντρωση του Συνδέσμου στη Νίκαια Λάρισας, το απόγευμα της Δευτέρας και ακόμα μεγαλύτερο για αυτή της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 3/2.

ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ

Επειδή στο Χόλυγουντ αλλά και στην εγχώρια σόου μπίζ είναι της μοδός οι καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, να καταγγείλω κι εγώ με τη σειρά μου ότι δέχομαι απανωτές το τελευταίο διάστημα από ξηράς και αέρος, αλλά ...ανθίσταμαι σθεναρά.

Τώρα, εάν φτάσουμε στο σημείο να εξαρτηθεί η μετέπειτα καριέρα μου από τοιούτα συμβάντα, ε ...δεν είμαι βράχος ούτε βουνό!

ΕΝΑ... ΔΥΟ... ΕΝΑ... ΔΥΟ... ΦΟΥ... ΦΟΥ...

Αφού φτάσατε στο τέρμα της (πρώτης του νέου έτους) "Υψηλής Τάσης", δικαιούστε και μια αποκλειστική είδηση:

Πριν φύγει ο Γενάρης, θα επανέλθουν οι ραδιοφωνικές εκπομπές του afo.gr

Οι "παλιακοί" αναγνώστες θα θυμόσαστε ότι το 2013-2014, κάθε περίπου 15 ημέρες είχαμε και μια ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή. Την κρίσιμη εκείνη περίοδο -όπου υπάρχουν ακόμα αγρότες που δεν έχουν αντιληφθεί, τι ακριβώς συνέβει- η μάχη έπρεπε να δοθεί με όλους τους τρόπους. Το ραδιόφωνο, εξυπηρέτησε μια κατάσταση, το αποσύραμε για 3 χρόνια, όμως ήλθε η ώρα να επανέλθει, πιο βελτιωμένο τεχνικά.

Όσο για την ακριβή ημέρα του Γενάρη που θα κάνει πρεμιέρα, αυτό ούτε το ..."ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ" δε μπορεί να το προβλέψει...!