afo.gr

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ...ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

ΚΑΝΕΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ

lightbox[500 300]Από το site: typologies.gr

ΧΩΡΙΣ ΤΣΟΜΠΑΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ

Βγήκαν τα πρόστιμα (δεξιά από το typologies.gr) για τα κανάλια που έκαναν επιλεκτική διαχείριση του "Ναι" και του "Όχι" στο περιβόητο Δημοψήφισμα

Βρε, δεν εξετάζουμε στο ουσιαστικό αντικείμενο, τι έγινε, πως έγινε, αν καλώς ή κακώς έγινε και τα λοιπά. Εξετάζουμε το δικαίωμα των καναλαρχών, να μας εμφανίζουν χωρίς τσίπα το "μαύρο-άσπρο".

Η "σφαλιάρα" που έφαγαν -όχι τόσο από τα πρόστιμα, αλλά από το γεγονός ότι οι τότε εξελίξεις θα είναι για πολλά χρόνια στις μνήμες- θα αποτελεί σημείο αναφοράς για την "αξιοπιστία" τους.

Να υπενθυμίσουμε, ότι ο Σύνδεσμος ήταν εκ των ελαχίστων αγροτικών φορέων που δεν εξέδωσε ...σύσταση επιλογής προς τα Μέλη του, διότι εκ της γεννήσεώς του δεν έγινε πρόβλεψη στα Καταστατικό για θέσεις: "Τσομπάνη", "Μαντρόσκυλου" και "Προβάτων"!

ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Δε θέλω να πω κάτι για τον πολιτικό που δήλωσε ότι: "Κακώς η Κυβέρνηση νομοθέτησε την κάλυψη του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ από τους Προμηθευτές", διότι είμαστε σε ...προεκλογική περίοδο και ...δεν θέλω να επηρεάσω τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά.

ΕΛΑΠΕlightbox[500 300] Το 2013 δεν ήμουν Υπουργός

  • Να θυμήσω μόνο ότι το 2013 (μεσοσταθμική υπερημέρια των κατοστάρηδων φωτοβολταϊκών οι 220 ημέρες!), δεν ήμουν εγώ Υπουργός!   
 

ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΙΝ ΤΟΥ

Δε θέλω να σας στεναχωρήσω, αλλά ...αποχώρησε ο Κούγιας από το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κατά δήλωσίν του...!

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Υπάρχει μια καταγγελία της Βουλευτού  Φ. Αραμπατζή προς το ΥΠΑΑΤ για επιχορήγηση της ΠΑΣΕΓΕΣ από τον ΕΛΓΑ, το έτος 2016 με 1,8 εκ.

Θα περιμένουμε να κάνει τον κύκλο του το θέμα, για να δούμε τι ακριβώς έγινε με τα λεφτά μας...

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ...ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ!

Η στήλη διαφωνεί οριζοντίως και καθέτως, με το διαδεδομένο ρητό: "Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος...". Θα το αναλύσουμε άλλη φορά.

Προσέξτε όμως, πως αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά, ότι τα καλύτερα σενάρια τα γράφει η ίδια η ζωή και ...κανένας σεναριογράφος δεν μπορεί να την φτάσει σε φαντασία!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ1. Στις 14/2 οι Π.Σ.Α.Φ. και Σ.Π.Ε.Φ. οργανώνουν την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ. Ενέργειας. Ακολουθεί η υπόσχεση Σταθάκη (φωτογραφία δεξιά) για άμεση καταβολή 100 εκ.

2. Γράφει το afo.gr μετά από μερικές ώρες: "Στα αιτήματα των φορέων φωτοβολταϊκών ο Υπουργός δεσμεύτηκε για εξόφληση όλων των εγκαταστάσεων μέχρι 100kw τις επόμενες ώρες....". Ολόκληρο το θέμα εκείνης της ημέρας πατώντας εδώ.

3. Με δεδομένο ότι η υπόσχεση του Υπουργού δεν υλοποιήθηκε, ακολουθεί ένα μπαράζ λοιδωριών από μερικούς παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας -κάποιοι από αυτούς εμφανίζονται και ως ...εκπρόσωποι συλλόγων- καθώς και ένα "είδος αμφισβήτησης" των γεγονότων και από αγρότες. Ένα μέρος μάλιστα των φωνών αυτών, έχει ως παραλήπτη το afo.gr, το οποίο έγραψε ότι "εντός ωρών γίνονται πληρωμές...".

Μα, δεν έγραψε αυτό! Έγραψε, ότι "Ο Υπουργός δεσμεύτηκε...". Να αντιλαμβανόμαστε τι διαβάζουμε...

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΕΓΙΝΑΝ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΤΙΣ 15 ΦΛΕΒΑΡΗ

Πάμε τώρα να το πάρουμε "αλλιώς" το θέμα και η έκαστη νοημοσύνη να διαφωνήσει ή να υπερθεματίσει, της παρακάτω υπόθεσης εργασίας:

1. Η Υπουργική υπόσχεση γίνεται πράξη και στις 15/2/2017 πληρώνονται όλα τα "μικρά φωτοβολταϊκά" των 100kw

2. Οι "δύο Σύνδεσμοι" εμφανίζονται την επομένη ως δικαιωμένοι από τις εξελίξεις, αλλά παράλληλα "ηθικά εγκλωβισμένοι" έναντι του Υπουργού (που τήρησε την υπόσχεση και ...προσπαθεί για τη συνέχεια) και της Δ.Ε.Η. η οποία ...εισάκουσε την απελπισία των παραγωγών.

3. Ο "ηθικός εγκλωβισμός" σέρνει την υπερημερία μεταξύ 180 ή και 220 ημερών, έχουμε και ένα καλοκαίρι μπροστά μας που όλα "νεκρώνουν" και στις 27/9/2017 ώρα 12.54' οι "δύο Σύνδεσμοι" παίρνουν την απόφαση να κινηθούν νομικά κατά Λ.ΑΓ.Η.Ε. και λοιπών...

ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Υπάρχουν αγώνες που πάνε χαμένοι. Όχι απλά "πάνε χαμένοι", αλλά θα ήταν καλύτερα να μην δοθούν, διότι η ήττα σε έναν αγώνα προκαλεί δεκάδες οκνηρές παρενέργειες σε όσους τον δίνουν. Θα ντα μάθουμε όμως αυτά, σε επόμενη "Τάση".

Ο αγώνας που δόθηκε από τους 800 παραγωγούς στις 14/2/2017 ήταν απόλυτα επιτυχημένος και τα αποτελέσματά του είναι μη ορατά μόνο σε ανθρώπους με ανεπανόρθωτα προβλήματα όρασης. Έστω και αν το βράδυ της 14ης Φεβρουαρίου, έπειτα και από δημόσια επικοινωνιακά "αβανταρίσματα" από φερόμενους ως εκπροσώπους παραγωγών:

α) Φάνηκε προσωρινά ότι: Έγιναν λάθος χειρισμοί από τους διοργανωτές.

βΦάνηκε προσωρινά ότι: Οι 15 παριστάμενοι στη σύσκεψη εκπρόσωποι των συλλόγων, "τσίμπησαν" σε έωλες υποσχέσεις. Γεγονός όμως, που είναι αληθές. Αλλά, δεν είχαν -εκείνη την ώρα- κάποια άλλη επιλογή.

Τα όσα δεν έγιναν τις επόμενες ημέρες, θύμωσαν τις διοικήσεις των "δύο Συνδέσμων" και ακολούθησαν οι ραγδαίες εξελίξεις, με τα αποτελέσματα που γνωρίζουν σήμερα, άπαντες.

Ο θυμός είναι ένα συναίσθημα, το οποίο εάν καταφέρεις να το χειραγωγήσεις, γίνεται ένα από τα βασικότερα εφαλτήρια παραγωγής έργου.

Οι παραγωγοί που ενδεχομένως αισθάνθηκαν ότι η παρουσία τους στο ΥΠΕΝ την 14η Φεβρουαρίου, ήταν ένας "τζάμπα κόπος", ας αναλογιστούν ότι με την "υπόθεση εργασίας" που περιγράφουμε παραπάνω, σήμερα θα εξοφλούνταν με το ζόρι ο ... Ιανουάριος!

Η ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ (ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ

Ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο, το -εκ νέου- άνοιγμα που έκανε ο Σύνδεσμος σε αγρότες με αγροτικό φωτοβολταϊκό, για να έχουν τη δυνατότητα ένταξης, κατόπιν έγκρισης από την επόμενη Γενική Συνέλευση.

Μια αυτονόητη σιωπηρή παράταση, είναι μέσα στα πλαίσια της λογικής, ωστόσο το αντικείμενο είναι αλλού: 

  • Είναι πολύ-πολύ απίθανο στα επόμενα χρόνια, να μην υπάρξει η ατομική, επαγγελματική ανάγκη των μη ενταγμένων αγροτών να είναι Μέλη.

Δεν το βάζουμε σε επίπεδο διεκδικήσεων που ήδη έφεραν καταιγιστικά αποτελέσματα για όλους: Μέλη και μη Μέλη.

Το βάζουμε ωμά: Σε επίπεδο επαγγελματικού συμφέροντος. Έρχεται το 2018. Το 2019. Θα 'ρθει και το 2023, γεροί νά 'μαστε. Πόσα θα προκύψουν ως τότε; Με ποιά εφόδια θα αντιμετωπιστούν; Πως θα τα αντιμετωπίσει κάποιος ατομικά; Και γιατί να τα αντιμετωπίσει κάποιος ατομικά; Υπάρχει λόγος;

Είναι ερωτήματα που ΔΕΝ απασχολούν τον Σύνδεσμο. Δεν απασχολούν τα Μέλη του Συνδέσμου.

Θα είναι όμως οι παραπάνω αράδες, αφορμή να τις ξαναθυμηθούμε (γεροί νά 'μαστε) την Τρίτη 16 Μαϊου 2023 μ.Χ.  Διότι, τότε υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ακούσουμε: "Μόλις προχτές μου είπε ένα ξάδερφος για το σύλλογο και θέλω να γραφτώ...".

Που ήταν αυτός ο "ξάδερφος"  επί μια δεκαετία; Στην Κίνα; Κι αφού ήταν στην Κίνα, ούτε ένα "φέης μπουκ" δεν είχε για να μας ενημερώσει...;