afo.gr

Switch to desktop

Γ. Πανάγος, μέρος 1: Μια επικερδής παρουσία, στο χώρο του αγροτικού Τύπου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ

Ας ξεκινήσουμε, με ένα σύντομο video (δεξιά).

 

Όχι βέβαια ότι ο Λαζόπουλος "ανακάλυψε την Αμερική", αλλά το απόσπασμα από την εκπομπή της 15/3/2016, θα μας βοηθήσει στο εισαγωγικό μέρος.


Σε σχετικό θέμα του afo.gr της 25/2/2016 (δες εδώ), ουσιαστικά περιγράψαμε ένα κομμάτι των ισχυρισμών του κ. Λαζόπουλου:  

ΕΚΔΟΤΕΣ

Η "επικοινωνιακή κάλυψη" των μπλόκων, από τα "καθ' ύλην αρμόδια ΜΜΕ", εκτός από την γύμνια της "ομαδικής επικοινωνιακής τακτικής" των αγροτών, φωτογράφισε στους νοήμονες πολίτες, τον ρόλο συγκεκριμένων Μέσων Ενημέρωσης.

Με μικρή δόση αυθαιρεσίας, θα μπορούσαμε να πούμε ότι στο χώρο του "αγροτικού τύπου", υπάρχουν 3 ήδη Μέσων Ενημέρωσης:

  • Τα Μέσα, που βασίζονται στην μόνιμη αντιγραφή ειδήσεων από άλλα ΜΜΕ (κυρίως site) και στις αγροτικές ανακοινώσεις με κρύο, ουδέτερο περιεχόμενο ενώ βάζουν και λίγο "προσωπικό στίγμα", με τα γνωστά ανέξοδα ευχολόγια για τον ...πονεμένο αγρότη.
  • Τα Μέσα που διακρίνονται από μεράκι για κάτι πιο "ενδελεχές"
  • Τα Μέσα που επιχειρούν να χειραγωγήσουν ότι απέμεινε "μη χειραγωγούμενο" στον αγροτικό χώρο. 

  ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΤΡΑΚΤΕΡ

Έχει σημασία, πριν προχωρήσουμε στους συλλογισμούς μας, να δώσουμε ένα σημαντικό στοιχείο:

  • Ότι τα τρακτέρ των Μελών του Συνδέσμου που συμμετείχαν στα μπλόκα σε όλη τη χώρα, ξεπερνούσαν τα 400. Τα πιο πολλά δε, βρίσκονταν στα μπλόκα των Τεμπών και της Νίκαιας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ: ΜΙΑ ...ΕΠΙΚΕΡΔΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Ο εκδότης της εφημερίδας "agrenda" κ. Γιάννης Πανάγος, είναι ...από μόνος του, μια ιστορία στον αγροτικό τύπο. Μια ιστορία αρκετά επικερδής για τον ίδιο.

Η χειραγώσηση προσώπων και καταστάσεων στον αγροτικό χώρο, ήταν μια σχετικά εύκολη υπόθεση για κείνον τις προηγούμενες δεκαετίες, αφού "έπαιζε χωρίς αντίπαλο", ωστόσο τα τελευταία χρόνια αναγκάστηκε να μπει και στο διαδύκτιο (agronews), το οποίο είναι μεν δαπανηρό σπορ, αλλά είναι απαραίτητο εργαλείο χειραγώγησης, στη σύγχρονη εποχή. 

Έτσι λοιπόν, τα προηγούμενα χρόνια, άπαντες ήθελαν να τα έχουν καλά μαζί του: Πασεγέδες, Υπουργοί Γεωργίας, Πρόεδροι Αγροτικών Συνεταιρισμών και πάει λέγοντας...

Και, για να τα "έχεις καλά" με τον Γιάννη Πανάγο, είναι σχετικά εύκολο. Υπάρχει ένας (και μόνο ένας!) τρόπος!

Έτσι λοιπόν, όταν "τα έχεις καλά" με τον μπάρμπα Γιάννη, δεν θα έχεις προβλήματα: Είτε θα σε "παίζει" όπως θέλεις να σε παίζει στα Μέσα του, είτε δεν θα έχει καλή όραση για να δει κάποια πράγματα που ...δεν σε βολεύει να τα μάθει ο κόσμος.

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ...ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ!

Εάν παρατηρήσει κάποιος τη ροή της ειδησεογραφίας των πρόσφατων μπλόκων στα Μέσα του μπάρμπα Γιάννη, θα πρέπει να είναι διανοητικά καθυστερημένος για να μην αντιληφθεί το τι προπαγάνδιζε ο συγκεκριμένος εκδότης

Η προπαγάνδα του βέβαια, φυλοροούσε, όχι ανάλογα με τις εξελίξεις, αλλά: ανάλογα με τον ποιος ήταν έτοιμος να "τα έχει καλά μαζί του"!

Και αυτοί που είχαν εν δυνάμει λόγους, για να τα "έχουν καλά" μαζί του, ήταν κυρίως τρεις πλευρές:

  • Κυβέρνηση
  • Μπλοκατζήδες (δείχνοντας κυρίως: υπακοή)
  • Αγροτικοί παράγοντες που έπαιξαν ρόλο στις εξελίξεις

Ο μπάρμπα Γιάννης, τον τελευταίο ενάμισο χρόνο, παρατηρεί ενδελεχώς τον Σύνδεσμο. Παρατηρούσε και περίμενε... Περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσει τους "μη χειραγωγημένους".

Σιγά σιγά, άρχισε να στέλνει "μυνήματα" στο Σύνδεσμο, αφιερώνοντας αράδες και χώρο στα έντυπά του, τονίζοντας την παρουσία αυτών των σούργελων στα φωτοβολταϊκά, που αυτοαποκαλούνται ..."πονεμένοι".

Αυτός, είναι ο πρώτος ανώδυνος τρόπος για να στείλει ένας εκδότης ....sms, εκεί που πρέπει. Είναι δηλαδή σαν να σου λέει:

- Θα υπακούσεις ή να εμφανίσω την "Κάτω Πετρομαγούλα" ως ...Μπαρτσελόνα;

Αφού λοιπόν, είδε ότι με τα σούργελα δεν γίνεται τίποτα, πίστεψε ότι η "καλή ευκαιρία" είναι με τη φορολόγηση των αγροτικών ΑΠΕ. Εκεί λοιπόν, σε πολλά δημοσιεύματα (δες ένα εδώ), συνεπικουρούμενος και απο την αφέλεια κάποιων λογιστών, έριξε ευθείες βολές κατά των αγροτών, από τους οποίους ζει και μάλιστα πλουσιοπάροχα.

Δεν του βγήκε και η φορολόγηση. Η "σφαλιάρα" (με την καλή έννοια!) αντηχεί ακόμα στ' αυτιά του μπάρμπα Γιάννη, κάνοντάς τον, να αφηνιάσει ακόμα περισσότερο με το Σύνδεσμο!

Kαι ύστερα;

Και ύστερα ήρθαν τα μπλόκαααααααααα....!

ΜΠΛΟΚΑΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

Ήταν γνωστό εκ προϊμίου, σε ποιο "άλογο" θα ποντάρει για να κάνει το παιγνίδι του ο μπάρμπα Γιάννης: Στο μπλόκο των Τεμπών.

Με συνδετικό κρίκο τον Σιδερόπουλο (όμηρο των ...προβλημάτων του, τα οποία γνωρίζει άριστα ο Πανάγος) και κυρίως από το γεγονός ότι η Συντονιστική Επιτροπή του συγκεκριμένου μπλόκου αποτελούνταν από άβουλα και πλήρως χειραγωγήσιμα άτομα, προσπάθησε να περάσει συγκεκριμένες γραμμές, απόλυτα ζημιογόνες για το αγροτικό κίνημα.

Δείτε χαρακτηριστικά, τι γράφει (δεξιά) ο ίδιος ο Πανάγος, μετά από μια σύσκεψη αγροτών στη Σίνδο:

"Το μπλόκο των Τεμπών διατηρεί αναλλοίωτη τη φυσιογνωμία του...!"

Δηλαδή -κατά τον Πανάγο- το μπλόκο που προκάλεσε παναγροτικό κλαυσίγελο και που μόλις προχθές τα Μέλη της Συντονιστικής έπαιξαν μπουνιές μεταξύ τους στον Πλατύκαμπο, έχει ...αναλλοίωτη φυσιογνωμία και (όπως γράφει παρακάτω):

"Οι νέοι του μπλόκου, έφεραν το πρώτο ξεσκαρτάρισμα της ήρας με το στάρι...".

ΝΙΚΑΙΑ

Ένα πιθανό ερώτημα που προκύπτει, είναι το γιατί ο Πανάγος πρόσθεσε στο αβαντάρισμα και το μπλόκο της Νίκαιας;

Η απάντηση είναι απλή:

Διότι στη Νίκαια, υπάρχει η σφιχτή ομάδα που καθορίζει τις εξελίξεις, δεν υπήρχαν πιθανότητες "φυλορροής" του συγκεκριμένου μπλόκου, άρα ο μπάρμπα Γιάννης δεν είχε κάποιο λόγο για να ...πάει κόντρα.

Ακολούθησε δηλαδή τη λογική:

- Ότι δεν μπορείς να το διαλύσεις, αβαντάρισέ το...

Που υπήρχαν πιθανότητες φυλορροής; Στα μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας!

Ας δούμε, πως "έπαιξε παιγνίδι" με συγκεκριμένα μπλόκα ο Πανάγος. 

AGRONEWSAGRENDA