Με 26% ο Συντελεστής Φορολόγησης των Ηλιθίων

ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ

Σε μια ακόμα ενέργεια, προχωρά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, αφού -σύμφωνα με τις πληροφορίες του afo.gr- ετοιμάζεται μια καινοτόμος πρόταση, με αποδέκτη αυτή τη φορά το Υπ. Οικονομικών.

Ο ΜΟΝΟΣ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΣ ΚΛΑΔΟΣ

Τα αποτελέσματα της ενδελεχούς έρευνας του Συνδέσμου, έδειξαν ότι ο μόνος κλάδος που δεν συνεισφέρει στον Κρατικό προϋπολογισμό, είναι ο κλάδος των Ηλιθίων.

Η μελέτη των στοιχείων και των εν δυνάμει εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού, δείχνει ότι η φορολόγηση των Ηλιθίων, είναι δυνατό να συνεισφέρει ένα σημαντικό ποσό (εκατομμύρια ευρώ) στον κρατικό κορβανά.

ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ

Μια δυσκολία που αντιμετώπισε ο Σύνδεσμος, είναι στην τεκμηρίωση της Ηλιθιότητας και στον τρόπο απεμπλοκής και διαχωρισμού του, από άλλες "συγγενείς παθήσεις". Δηλαδή, πως θα ξεχωρίσει ο Ηλίθιος από τον Άσχετο, τον Ημιμαθή, τον Αδαή κλπ, ώστε να μην έχουμε περιπτώσεις όπου -για παράδειγμα- ο Άσχετος ή ο Ημιμαθής θα φορολογηθεί με Συντελεστή Ηλιθίου (26%), γεγονός που θα δώσει ένα ακόμα μαύρο στίγμα στο ήδη άδικο φορολογικό καθεστώς της χώρας!

Σε αυτή την περίπτωση και σύμφωνα με το Σχέδιο του Συνδέσμου που θα παραδοθεί στο Υπ. Οικονομικών, προτείνεται (σε πρώτη φάση) να εμπίπτουν οι περιπτώσεις Ηλιθίων που είναι καραμπινάτες, δια ξεβράκωτου οφθαλμού.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Ας δώσουμε ένα απτό παράδειγμα πολίτη, που εμπίπτει στην παραπάνω περίπτωση και πρέπει να φορολογηθεί με 26%:

Ας πάρουμε ένα κομμάτι άρθρου, από την ειδησεογραφία των ημερών. Λέει το κείμενο:

"Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το εισόδημα των αγροτικών φωτοβολταϊκών, εφόσον αποκτήθηκε την περίοδο από την 1η-1-2014 έως και την 23η-12-2014, θα φορολογηθεί φέτος ως προερχόμενο από εμπορική επιχειρηματική δραστηριότητα, δηλαδή με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ και όχι με 13% όπως όλα τα υπόλοιπα εισοδήματα των αγροτών."

Σύμφωνα με το Σχέδιο του Π.Σ.Α.Φ. για την παραπάνω περίπτωση, ο συντάκτης του κειμένου θα πρέπει να κληθεί από το Υπ. Οικονομικών και να δηλώσει εγγράφως, για τον εάν είναι "Λαγός" ή "Ηλίθιος".

Στην περίπτωση που δηλώσει ότι είναι "Λαγός", δεν θα πρέπει να φορολογηθεί, αλλά θα πρέπει να του απαγορευτεί η δυνατότητα να γράφει κείμενα, σε εφημερίδες, site, τοίχους και τετράδια.

Στην 2η περίπτωση, θα πρέπει να φορολογηθεί κανονικά με 26%

ΙΔΙΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ

Ίδιος Συντελεστής Φορολόγησης, προτείνεται και για όσους αντέγραψαν ασκαρδαμυκτί, την παραπάνω είδηση: 26% και δώρο ένα σιντί με τραγούδια του Παϊτέρη!

ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ;

Η ηλιθιότητα των παραπάνω 3 αράδων, προκύπτει από το γεγονός ότι (σύμφωνα με τον συντάκτη):

- Για την ίδια πηγή εσόδων, στο ίδιο έτος, ένας πολίτης θα φορολογηθεί με 2 διαφορετικούς συντελεστές!

Θα μπορούσε δηλαδή -αντ αυτού- να γράψει και το εξής:

"Τα αγροτικά φωτοβολταϊκά, κάθε Δευτέρα θα φορολογούνται με 4%, κάθε Τρίτη με 13%, κάθε Τετάρτη με 26% και κάθε Σαββατοκύριακο με 33%" 

ΣΣΣΤΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΑΚΙΑ ΤΩΝ ΕΜΙΣΘΩΝ ΛΑΓΩΝ

Τα παιγνιδάκια των έμμισθων Λαγών ΔΕΝ περνάνε στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγροτικών Φωτοβολταϊκών!

Αυτό, οι κονδυλοφόροι των 300 ευρώ δεν το έμαθαν ακόμα;

Δεν πειράζει. Θα τον μάθουν τον Σύνδεσμο από την "καλή".

Αρκεί να έχουν θέληση για μάθηση. Έχουν; Εδώ είμαστε!

ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ;

Το ερώτημα που προκύπτει για τους λογιστές-ακροατές, του "Λαγού", της έμισθης υπαλλήλου του Υπ. Οικονομικών, είναι απλό:

Όταν άκουσαν ή διάβασαν τον ειδήμονα Λαγό, να τους μεταφέρει "ασύντακτες και ατεκμηρίωτες οικονομοτεχνικές εκτιμήσεις", πως αντέδρασαν;

Γιατί ρούφηξαν αμάσητα την προπαγάνδα του Λαγού και θεώρησαν ως δεδομένο και ..."είδηση", την ατεκμηρίωτη και αστοιχείωτη εκτίμησή του;

Πόση θλίψη μπορεί να προκαλεί το γεγονός, ότι άνθρωποι που διαχειρίζονται την περιουσία πολιτών-πελατών τους, έγιναν οι ίδιοι (άθελά τους;): Λαγοί του Λαγού;

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, στηρίζει και υποστηρίζει την κυβέρνηση της χώρας.

Κάνει το ίδιο, που έκανε στις 5/11/2013, στις 7/2/2014, στις 18/4/2014, στις 28/5/2014, στις 16/8/2014, στις 3/12/2014, στις 6/2/2015, στις 5/4/2015: Στηρίζει την κυβέρνηση της χώρας!

Στην Περίπτωση των Ηλιθίων ή Λαγών η κυβέρνηση της χώρας, η κοινοβουλευτική ομάδα που στηρίζει την κυβέρνηση και σύσσωμη η αντιπολίτευση ΔΕΝ γνωρίζει τίποτα για τη δράση των Λαγών ή Ηλιθίων.

Βέβαια, η Κυβέρνηση -η οποία πληροφορήθηκε από τον Σύνδεσμο τα γεγονότα, μέσω των Βουλευτών που την στηρίζουν- έχει υποχρέωση, να "κόψει τα πόδια" των χαμηλόβαθμων υπαλλήλων που -δίκην ενημερωτικών σεμιναρίων- διαστρεβλώνουν την εικόνα και τις προθέσεις της και τρομοκρατούν τον κόσμο για να καταγράψουν αντιδράσεις.

Έχει επίσης υποχρέωση, να ζητήσει εξηγήσεις από την "έμμισθη υπάλληλο του Υπ. Οικονομικών", για τον εάν είχε γνώση για τις πρωτοβουλίες του χαμηλόβαθμου υφιστάμενού της, ο οποίος λειτούργησε ως Λαγόςηλίθιος, άρα και ακατάλληλος για τη θέση του!)

ΕΜΙΣΘΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΕΚΔΟΤΩΝ

Τα  έμισθα επικοινωνιακά παιγνιδάκια των δημοσιογραφίσκων και των καταχρεωμένων εκδοτών στην πλάτη του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών δεν περνάνε.

Τα Μέλη του Συνδέσμου δεν είναι ηλίθια. Ηλίθιοι είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι μέσα από ηλίθια λογίδρια περί ...αναδρομικότητας των Νόμων, πιστεύουν ότι θα κάνουν "αντιπολίτευση" στην πλάτη του Συνδέσμου ή θα ανταποδώσουν το "ρεγάλο" που τους δόθηκε.

ΠΑΙΓΝΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ

"Παιγνιδάκια" όμως, με στόχο τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, είχαμε και από φορέα που "εκπροσωπεί" μικροεπιχειρηματίες των φωτοβολταϊκών.

Με δεδομένη την (λογική) άγνοια της νέας Κυβέρνησης για την οντότητα των Φορέων Α.Π.Ε. (καθενός ξεχωριστά), επιχείρησαν να σπιλώσουν τον Σύνδεσμο.

Τους ενημερώνουμε (δωρεάν) ότι απέτυχαν. Απέτυχαν για μία ακόμα φορά, όπως αποτυγχάνουν πάντα.

Έχουν -τελικά- το σύνδρομο της αποτυχίας στο αίμα τους και το συμπέρασμα είναι ότι ...μάλλον δε φταίει ο ...ανάδρομος Ερμής!

ΤΑ ΜΕΛΗ

Η εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλουν τα Μέλη, τις πρωτοβουλίες του Συνδέσμου και η οποία αγγίζει το 98,42%, δίνει τεράστια ευελιξία στην ηγεσία του Φορέα μας.

Αυτό το ποσοστό εμπιστοσύνης (98,42%) ήταν αναπόφευκτο ότι θα δημιουργήσει εχθρούς, αλλά παράλληλα αυξάνει το αίσθημα της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση τον φορέα μας.

Όπως είπαμε και παραπάνω, για την έκταση που έλαβε ένα ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΘΕΜΑ, η Κυβέρνηση έχει άγνοια.

Όμως:

Τα Μέλη, ΔΕΝ θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ζουν σε καθεστώς εφησυχασμού και στη σιγουριά,  ότι οι φωτιές θα σβήνονται πάντα  εν τη γενέσει τους.

Τα Μέλη του Συνδέσμου, θα πρέπει να είναι πάντα έτοιμα να μπουν στα πούλμαν και μακάρι να μην χρειαστεί ποτέ!

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σε μια εβδομάδα, ξεκινά η διαδικασία υποβολής των Φορολογικών Δηλώσεων.

Καλούνται οι λογιστές να προστατέψουν τους πελάτες τους αγρότες, συντάσοντας την φορολογική δήλωση, με βάση την Νομοθεσία και όχι τις ατεκμηρίωτες εκτιμήσεις, δόλιων ή άσχετων χαμηλόβαθμων υπαλλήλων του Υπ. Οικονομικών.

Τα υπόλοιπα, τη ...Δευτερομαγιά, αφού ο Σύνδεσμος είναι ξάγρυπνος 365 μέρες το χρόνο: Σάββατα, Κυριακές και ...Εορτές.

Αλίμονο, σε όσους θεωρούν ότι είναι ξύπνιοι, ενώ βρίσκονται σε μόνιμο λήθαργο...

ΓΡΑΦΕΙΟNET METERING